Wednesday 5 October 2011

U Den Haagu osam milijuna Hrvata!

U Den Haagu osam milijuna Hrvata!
Hrvatska povijest zasigurno nije počela tek u 7. st. kada smo došli, ostali i usprkos svemu opstali u Lijepoj našoj! Isto tako hrvatska povijest nije završila prosvjedom 24. studenoga 2011. u Den Haagu. Međutim, ovaj ce nadnevak ostati u trajnoj uspomeni svim Hrvatima koji žive u Domovini i izvandomovinstvu! Dan ponosa, zajedništva i svehrvatskog nastojanja ukazati svijetu na veliku nepravdu!
Nas, prema skromnim procjenama,  ima približno osam milijuna. Svi oni sabraše se toga dana u Nizozemskom Den Haagu kako bi jasno i glasno rekli NE nepravdi, NE podcjenjivanju i NE blačenju časnoga hrvatskoga imena. Svi smo mi  bili na okupu, bolje reči: okupili su se i prosvjedovali samo oni Hrvati koje je zapala ogromna sreća i čast da iskoriste punomoc koju im je dao hrvaski narod širom svjeta: braniti i svjedočiti za naše uznike. One uznike bez kojih ne bi bilo naše Domovine!
Po drugi put su Hrvati nakon sudbonosne 1991. god. izašli na ulice svjetskih metropola kako bi, kao i prije 20 godina, ukazali na neodrživi odnos prema Hrvatskoj, ovoga puta tzv. svjetskih moćnika koji za razliku od velikosrpske politike, bestidno i otvoreno rade na kompromitiranju bića hrvatske države. Jedno od sjedišta tih moćnika je i u Den Haagu. Vrhunac svih tih prosvjeda širom svjeta se dogodio u nama prijateljskoj Nizozemskoj. I upravo zato je HSK kao spona izmedu Domovine i iseljene Hrvatske pozvao na veličanstven i dostojanstven prosvjed. Nikada se Hrvati nisu jasnije izjasnili što misle o političkim presudama našim vitezovima! A kako se i ne bi tako jasno izjasnili kada imaju podršku nas 8 milijuna? Bilo je i nekoliko izdajnika koji nam ne daju podršku a koji su već sami sebi presudili! Njihova imena su nam dobro poznata!
S druge pak strane HSK, a posebno HSK u Njemačkoj na čelu s g. Mijom Marićem je učinio ono što svaki Hrvat priželjkuje: naglasili su zajedništvo i jedinstvo kada su u pitanju osnovni nacionalni interesi. Gospoda Danijel Lucić i Petar Ćosić iz HSK u Njemačkoj  su sjajno organizirali  svehrvatski prosvjed protiv velike nepravde. Njima dvojici posebna hvala!
Odjek u svijetu je ogroman. Međutim, na ovome se ne smije i neće stati! HSK u Austriji čestitta organizatorima koji kao malo tko zaslužuju našu pažnju i divljenje. Pomozimo svi skupa nastojanja u ovom pravcu globalnom HSK-u na čelu s Josipom Antom Sovuljem koji je i pokrenuo prosvjede u obranu istine o nama.
IO HSK-a u Austriji
http://www.kroatischerweltkongress.com/

No comments:

Post a Comment