Tuesday 4 October 2011

Blanka Vlašić srebrna

Blanka Vlašić srebrna

DAEGU
SP Atletika
Vlašić je preskočila 2.03 metra iz drugoga pokušaja, ali to nije bilo dovoljno za obranu zlata s prošlih prvenstava iz Osake i Berlina, jer je Ruskinja Ana Čičerova 2.03 metra preskočila iz prvoga pokušaja i osvojila zlato
...
DAEGU/ZAGREB - Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je srebrno odličje u skoku uvis na Svjetskom atletskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu preskočivši visinu od 2.03 metra, što joj je i najbolji rezultat sezone.

Vlašić je preskočila 2.03 metra iz drugoga pokušaja, ali to nije bilo dovoljno za obranu zlata s prošlih prvenstava iz Osake i Berlina, jer je Ruskinja Ana Čičerova 2.03 metra preskočila iz prvoga pokušaja i tako osvojila zlato. Broncu je osvojila Talijanka Antonietta Di Martino s visinom od dva metra.

Iako nije uspjela postati prva visašica s tri naslova svjetske prvakinje, Vlašić može biti posve zadovoljna srebrom iz Daegua, s obzirom na ozljedu, rupturu mišića odrazne noge, zbog koje se doslovce u zadnji trenutak odlučila na dolazak na prvenstvo. Splićanka je jako namučila favoritkinju Čičerovu, koja je ove sezone išla preko 2.07 metara, jer su visinu od 2.05 metara obje neuspješno napadale, a posljednji pokušaj Vlašić bio je vrlo blizu uspješnog preskoka, te je najbolja hrvatska sportašica skoro došla i do zlata.

Vlašić je iz prve preskakala visine od 1.89, 1.93 i 1.97 metara, dok je iz drugoga pokušaja preskočila dva metra, što joj je bio jubilarni 200-ti put u karijeri da ide preko te visine. Odluka o zlatu pala je na 2.03, dotad superuvjerljiva Čičerova je preskočila iz prve, a Blanka iz drugoga pokušaja.

Hrvatska tako SP u atletici ipak završava s osvojenom medaljom, a Blanka u šest nastupa na Svjetskim prvenstvima sada ima najbolji skor u povijesti ove discipline s dva zlata i srebrom.
Vlašić: Bilo je ovo dobro natjecanje

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić bila je zadovoljna osvojenom srebrnom medaljom u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu do koje je stigla preskočivši visinu od 2.03 metra, što joj je i najbolji rezultat sezone.

Vlašić, koja je u Daeguu branila naslov svjetske prvakinje osvojen prije dvije godine u Berlinu, te prije četiri godine u Osaki, preskočila je 2.03 metra iz drugoga pokušaja, ali Ruskinja Ana Čičerova je istu visinu preskočila iz prvoga pokušaja i osvojila zlato.

»Čičerova je zasluženo pobijedila. Kroz cijelu sezonu imala je više skokova od mene i to je glavni razlog njezine pobjede«, rekla je Vlašić, te dodala:

»No, natjerala sam ju da se dobro potrudi. Bilo je ovo dobro natjecanje i drago mi je kako se moja ozljeda nije pogoršala. Prije 20 dana na treninzima sam preskakala jedva 1.90 i sama sebi kroz plač govorila kako se ne želim tako mučiti«.(Hina)

No comments:

Post a Comment