Tuesday 4 October 2011

Poništavanje optužnica iz bivše države

Poništavanje optužnica iz bivše države

Premijerka Jadranka Kosor najavila je kako se priprema zakon koji će poništiti optužnice iz Beograda protiv Vladimira Šeksa, Ivana Vekića, Tomislava Merčepa i Branimira Glavaša, ali i ostalih branitelja. Ovo uznemiravanje koje trpimo, koje trpe hrvatski branitelji, postaje zaista nepodnošljivo, rekla je.

Hrvatsko pravosuđe još jednom potvrđuje kako sve optužnice nisu zaprimljene i da treba poštovati pravnu proceduru.
...
U emisiji HTV-a Hrvatska uživo gost je bio odvjetnik Veljko Miljević. Pokušao je razjasniti što te optužnice znače za optuženike. Najzvučnije ime s popisa koje Srbija tereti za genocid i ratni zločin je Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora te kao zastupnik ima saborski imunitet. Ima li on imunitet samo u Hrvatskoj? Je li mu sigurno putovati izvan Hrvatske? Može li se naći u situaciji u kojoj su se našli Ejup Ganić, Jovan Divjak i Tihomir Purda. Na ta i mnoga druga pitanja pokušao je odgovoriti Miljević.

Politički analitičari smatraju kako se iza svega krije rat za birače desnice. Tako je i jedan od njih Jaroslav Pecnik komentirao namjeru premijerke Jadranke Kosor da donese zakon koji će poništiti optužnice iz Srbije.

Također, navodno su optužnice stigle prije dva mjeseca. Zašto se baš sada vade? Je li riječ o predizbornoj kampanji i borbi za desne birače ili možda o sukobu unutar HDZ-a da se Šeksa, ključnu figuru u skoroj kampanji, makne.

Razgovor s Miljevićem i Pecnikom pogledajte u videoprilogu:

No comments:

Post a Comment