Thursday 6 October 2011

Šeks: Hrvatska još treba dobiti rat protiv domaćih revizionista

Šeks: Hrvatska još treba dobiti rat protiv domaćih revizionista

SABOR
Svečana sjednica uz Dan neovisnosti
Šeks je u ispunjenoj sabornici naglasio da je odluka Sabora od 8. listopada 1991. o raskidu svih državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ označila početak novog, svjetlijeg razdoblja u hrvatskoj povijesti

ZAGREB - Pred Hrvatskom je da dobije još jedan rat, protiv domaćih revizionista i krivotvoritelja hrvatskog puta u državnost i pobjedu u Domovinskom ratu, poručio je danas potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u svom govoru na svečanoj sjednici Sabora u povodu Dana neovisnosti. Šeks je u ispunjenoj sabornici naglasio da je odluka Sabora od 8. listopada 1991. o raskidu svih državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ označila početak novog, svjetlijeg razdoblja u hrvatskoj povijesti. Naglasio je da je zahvaljujući tome, a posebno pobjedi u Domovinskom ratu, Hrvatska danas slobodna, neovisna i demokratska zemlja, iako, rekao je, još nije ostvarila sve svoje ciljeve i težnje.

Šeks je istaknuo da je Domovinski rat, u kojem je hrvatski narod izborio svoju slobodu, bio trostruki rat za Hrvatsku - rat sa srpskim agresorom, s međunarodnim osporavateljima hrvatske neovisnosti, te s domaćim revizionistima i krivotvoriteljima hrvatskog puta u državnost, neovisnost i pobjedu u nametnutom, osloboditeljskom Domovinskom ratu. »Prvi se vodio oružjem, drugi diplomacijom, treći promidžbom. Prva dva hrvatski je narod dobio, treći još uvijek traje. Na nama je da i njega dovršimo isto onako kako smo završili prva dva - pobjedom«, poručio je Šeks.

Danas je prilika, dodao je, da se Hrvatska pokloni nesebičnoj žrtvi branitelja koji su doprinijeli da višestoljetni san hrvatskog naroda o neovisnosti postane stvarnost. »Bez te njihove odlučnosti misao prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana o slobodnoj Hrvatskoj bila bi neostvariva, kao što bi i njihova žrtva bila uzaludna bez vodeće uloge Tuđmana«, rekao je Šeks.

Svečanoj sjednici Sabora u povodu 20. obljetnice hrvatske neovisnost nazoče predsjednik Republike Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor s članovima vlade, predsjednik Sabora Luka Bebić i zastupnici, bivši predsjednik države Stjepan Mesić, pravosudni dužnosnici, crkveni velikodostojnici, predstavnici diplomatskog zbora te sindikata. [Hina]

No comments:

Post a Comment